Traces AIR Antwerpen

Resident Inbound

Lodgers#15: baumusik

jul 2018 tot sep 2018
2016 Keulen

baumusik kondigt met genoegen (BAU034) aan, zijn tweede experimentele groepstentoonstelling als gasten van het LODGERS-programma. Het kunstenaarscollectief en platenmaatschappij uit Keulen is een rusteloze mix van visuele artiesten, schrijvers, filmmakers, kunststudenten, muzikanten, culturele activisten, dj's enz. baumusik werd opgericht in 2016 door vrienden, gasten en medewerkers van de geliefde DIY-locatie 'Baustelle Kalk', een plek die vroeger een schuilplaats was voor artistieke en muzikale experimenten die geen niche konden vinden in de conventionele culturele context van de stad. Baustelle Kalk, in 2012 opgericht door Meryem Erkus, haar zus Fatma Erkus en filmmaker Nicole Wegner, werd al snel een centrale ontmoetingsplek en speelplaats voor allerlei artistieke geesten. De ruimte was vijf jaar lang een ruwe maar toch inspirerende veilige haven die nooit tekort had aan energie noch aan de onbaatzuchtige steun voor artiesten. Uit deze bubbel richtte een handvol artiesten het labelcollectief baumusik op.

De missie van baumusik is verder denken dan genres en disciplines en het streeft ernaar de meest verwarrende catalogus van Keulen te ontwikkelen. Of het nu een tentoonstelling of plaat is, een posterreeks of een speciaal evenement, het krijgt een catalogusnummer. Daaronder vindt u (BAU420) '420 - Love Letters to Rihanna', een groepstentoonstelling en performancenacht ter ere van Rihanna, (BAU025) een twee weken durende tocht door China met zes baumusik-optredens of (BAU020) de driedubbele cd in superbeperkt editie 'CÖLLN' van de beruchte kunst - en neopopgroep HALL&RAUCH.

Meryem Erkus, medeoprichtster van baumusik en onze huidige LODGER heeft twee centrale artiesten van baumusik, Timothy Shearer and Janina Warnk, uitgenodigd om nieuwe installaties te creëren in de LODGERS-ruimte. Met contrasterende methoden en esthetiek zullen ze complexe installaties bouwen die doen nadenken over openbare en privéruimte, waar brutale architectuur een toevluchtsoord van zachtheid en fernweh treft. Deze combinatie componeert een alles doordringende installaties die dienst zal doen als podium voor liveshows en vele andere kunstwerken van baumusik-artiesten.

De tentoonstelling zal ontwikkeld worden in de maand juli en zal volledig af zijn op donderdag 2 augustus met speciale optredens op zaterdag 4 augustus. Binnen de tentoonstelling zal baumusik verschillende nieuwe werken uitgeven zoals een mode-editie, muziekreleases, romans en video's.

Hun tweede verjaardag zal gevierd worden in de tuin van AIR Antwerpen op vrijdag 17 augustus.

(BAU034) een tentoonstelling van baumusik & friends

Installaties van Timothy Shearer & Janina Warnk met werken van:
Marie Claire Delarber, Meryem Erkus, Lukas Goersmeyer, Sebastian Ingenhoff, Caroline Kox, Jan-Ole Schiemann, Britta Terkotte, Roland Kaiser Wilhelm, + baumusik friends, Julia König, David Lichter en Finn Wagner.

Met Live - en dj-optredens van:
CAMP INC, Koxette, Liberty Snake, zo-on slows, Roland Kaiser Wilhelm, UMMN, Jeandado, Hall&Rauch, O Pan, Abel, Monibi, Igor Amore, Minjung Cho, Diana Jones, BritKat, Malo

Donderdag 2.08.2018
Verwelkomingsreceptie

ZA 04.08.2018 MUSEUMNACHT
met liveoptredens
zo-on slows/ Liberty Snake/ UMMN

DO 16.08.2018
liveoptreden Hall&Rauch

VR 31.08.2018
presentatie van de nieuwe, door China geïnspireerde, modelijn (title tbd)

ZA 01.09.2018
Finissage
met liveoptredens van Koxette/ O Pan

ZO 29.07.2018
2 jaar baumusik
met liveoptredens van:
Roland Kaiser Wilhelm/ LIBERTY SNAKE
DJ: Diana Jones, Abel, Monibi

ZO 19.08.2018
CAMP INC/Jeandado
Dj Mini+Britta/Igor Amore