Traces AIR Antwerpen

AIR Antwerpen

MeetFactory - Praag, Tjechië

Samen met MeetFactory, het centrum voor hedendaagse kunst in Praag, het Tsjechisch centrum in Brussel, het Praagse Instituut voor kunst en theater en de Ambassade van België in Praag lanceert AIR Antwerpen een jaarlijkse uitwisseling.

MeetFactory (°2001) is een interdisciplinaire kunstenorganisatie met aandacht voor zowel eigenzinnige projecten in de beeldende kunst, muziek en theater, als interdisciplinaire en experimentele platforms. Het internationale residentieprogramma van MeetFactory is het grootste residentieproject van Tsjechië. AIR Antwerpen vindt aansluiting tot het programma vanuit het onderzoek tot dialoog tussen verschillende artistieke genres en hedendaagse artistieke ontwikkelingen. De uitwisseling biedt een Tsjechische en Belgische kunstenaar een gezamenlijk verblijf aan met een totale tijdsduur van zes maanden waarvan drie maanden in Praag en drie maanden in Antwerpen.

MeetFactory bevindt zich in een industrieel pand op een unieke locatie in de stad. De organisatie huisvest een grote concertzaal, twee galerieruimtes, een theaterruimte en vijftien studio's voor kunstenaars. 

Meer informatie.